Επιμέλεια: Παναγιώτης Βελισσάρης – Λυμπερίδης, Ντία Μούλου

Νεκροί έπεσαν οι δράστες δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo καθώς και στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούσαν.

Οι δράστες του μακελειού στην εφημερίδα Charlie Hebdo είχαν ταμπουρωθεί από το πρωί σε τυπογραφείο σε βιομηχανική περιοχή βορειοανατολικά του Παρισιού κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Charles de Gaulle, όπου κρατούσαν ομήρους. 

Λίγο πριν τις 18:00 (ώρα Ελλάδος), η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση κατά των αδελφών Κουασί με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο τον θάνατο τους και την απελευθέρωση του ομήρου που κρατούσαν. 

Οι δύο δράστες προέβαλαν αντίσταση ανταποδίδοντας τα πυρά

Ταυτόχρονα, επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και στο εβραϊκό παντοπωλείο στα νοτιανατολικά του Παρισιού, Portes de Vincennes όπου σημειώθηκε το μεσημέρι ώρα Ελλάδας η δεύτερη ομηρία

Οι αστυνομικοί σκότωσαν τον ένοπλο που εισέβαλε στο παντοπωλείο, ενώ κατά την επιχείρηση σκοτώθηκαν ακόμη τέσσερις όμηροι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι υπόλοιπο απελευθερώθηκαν. 

«Πέστε όλοι κάτω» φώναξαν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση στο εβραϊκό παντοπωλείο και, στη συνέχεια, «τον έχουμε».

Υπενθυμίζεται πως ένας άνδρας εισέβαλε σε εβραϊκό παντοπωλείο, ανοίγοντας πυρ εναντίον του πλήθους. Δύο άτομα σκοτώθηκαν από την επίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Δείτε πως μετέδωσε τις εξελίξεις το newpost.gr 

 

Live bloging*