Ομαλά εξελίσσεται η αποζημίωση των καταθέσεων της Commercial Corpbank (ΚΤΒ) στη Βουλγαρία, όπως ανακοινώθηκε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του υπουργού Οικονομικών της Βουλγαρίας Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, του κ. Μιλένκοφ και των επικεφαλής των τραπεζών που επελέγησαν για τη διαδικασία αποζημίωσης των καταθετών της Corpbank.

Τις πρώτες είκοσι μέρες της διαδικασίας αποζημίωσης, που ξεκίνησε στις 4 Δεκεμβρίου 2014, το Ταμείο αποζημίωσε το 90% των εγγυημένων καταθέσεων ή 3,25 δισ. λέβα σε 91.300 καταθέτες.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι, η υπόθεση της Corpbank είναι μεμονωμένη και σε καμία περίπτωση δεν αντανακλά την εικόνα του τραπεζικού συστήματος, το οποίο είναι σταθερό και λειτουργεί ομαλά.

Εννέα τράπεζες ανέλαβαν την αποζημίωση των καταθέσεων (ύψους 196.000 λέβα ή 100.000 ευρώ έκαστος λογαριασμός), την επόμενη πενταετία. Πρόκειται για τις Allianz Bank Bulgaria, DSK Bank, United Bulgarian Bank, First Investment Bank, Raiffeisen Bank (Bulgaria), CIBANK, UniCredit Bulbank, Central Cooperative Bank και Eurobank Bulgaria (Postbank).

Οι καταθέτες της Corporate Commercial Bank δεν είχαν πρόσβαση στα χρήματά τους από τις 20 Ιουνίου 2014, όταν έπειτα από μια μαζική «φυγή» καταθέσεων προκλήθηκε έλλειψη ρευστότητας.