current views are: 2

9 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση18:36

Εξαπλώνεται ο τρόμος στη Γαλλία: Νέα ομηρία στο Μονπελιέ (Βίντεο και φωτό)

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη ομηρία στο Μονπελιέ της Γαλλίας, σε κοσμηματοπωλείο. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι δράστες έχουν σχέση με το μακελειό στο Charlie Hebdo ή εάν πρόκειται απλά για ληστεία. 

Δημοσίευση 18:36’
αρθρο-newpost

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη ομηρία στο Μονπελιέ της Γαλλίας, σε κοσμηματοπωλείο. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι δράστες έχουν σχέση με το μακελειό στο Charlie Hebdo ή εάν πρόκειται απλά για ληστεία. 

Τρόμος δίχως τέλος επικρατεί στη Γαλλία, καθώς μετά το τραγικό τέλος στο θρίλερ του Παρισιού, μία νέα υπόθεση ομηρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Μονπελιέ στα νότια της χώρας. 

Ο εισαγγελέας του Μονπελιέ επιβεβαίωσε ότι δράστης κρατά ομήρους δύο υπαλλήλους του κοσμηματοπωλείου και πιθανότατα πρόκειται για απόπειρα ληστείας που μετατράπηκε σε ομηρία. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ένοπλος κρατά δύο ομήρους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του περιστατικού στην Μονπελιέ με αυτά στο Παρίσι. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και δικαστική πηγή. «Πρόκειται για μια ένοπλη ληστεία. Δεν έχει καμία σχέση με όσα συμβαίνουν στο Παρίσι», είπε ο εισαγγελέας Κριστόφ Μπαρέ.

Ο ένοπλος βρίσκεται ταμπουρωμένος στο κατάστημα και η αστυνομία είναι έτοιμη να παρέμβει. Τα γύρω καταστήματα εκκενώθηκαν από πελάτες και προσωπικό.

Ταυτόχρονα, η γαλλική αστυνομία έχει κινητοποιηθεί και στο Μπορντό, έπειτα από πληροφορίες για εκρηκτικό μηχανισμό που έχει τοποθετηθεί σε άγνωστο σημείο της πόλης. 

Τέλος στο θρίλερ του Παρισιού – Νεκροί οι δράστες

Το Παρίσι βρίσκεται σε κατάσταση «πολιορκίας». Περισσότεροι από 80.000 στρατιώτες είναι στους δρόμους, υπάρχουν πολλές αποκλεισμένες περιοχές και οι πολίτες ζουν υπό καθεστώς τρόμου. 

Η Γαλλία βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό με ελικόπτερα να ελέγχουν όλο το Παρίσι και ειδικές ένοπλες δυνάμεις να χτενίζουν τις περιοχές όπου έγιναν οι ομηρίες. 

Με τραγικές απώλειες τεσσάρων ομήρων έλαβε τέλος το θρίλερ των δύο ομηριών που ήταν σε εξέλιξη από το πρωί στο Παρίσι.

Νεκροί έπεσαν οι δύο δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo, τα αδέλφια Κουασί, καθώς και ο ένας δράστης στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι, έπειτα από ταυτόχρονες επιχειρήσεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής για την απελευθέρωση των ομήρων.

Οι δράστες του μακελειού στην εφημερίδα Charlie Hebdo, είχαν ταμπουρωθεί από το πρωί σε τυπογραφείο σε βιομηχανική περιοχή βορειοανατολικά του Παρισιού, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Charles de Gaulle, όπου κρατούσαν ομήρους. 

Λίγο πριν τις 18:00 (ώρα Ελλάδος), η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση, όπου έπεσαν νεκροί οι αδελφοί Κουασί, απελευθερώνοντας τον όμηρο που κρατούσαν. Οι δύο δράστες προέβαλαν αντίσταση ανταποδίδοντας τα πυρά. 

Ταυτόχρονα, επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και στο εβραϊκό παντοπωλείο στα νοτιανατολικά του Παρισιού, Portes de Vincennes όπου σημειώθηκε το μεσημέρι ώρα Ελλάδας η δεύτερη ομηρία. 

Οι αστυνομικοί σκότωσαν τον ένοπλο που εισέβαλε στο παντοπωλείο, ενώ κατά την επιχείρηση σκοτώθηκαν ακόμη τέσσερις όμηροι, ιΟι υπόλοιποι απελευθερώθηκαν. 


σχετικα αρθρα