current views are: 1

9 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση19:33

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της επιχείρησης στο Παρίσι

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που δείχνει τη στιγμή που η αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί ευρεία επιχείρηση για την εκκένωση του εβραϊκού παντοπωλείου στο Παρίσι.

Δημοσίευση 19:33’
αρθρο-newpost

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που δείχνει τη στιγμή που η αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί ευρεία επιχείρηση για την εκκένωση του εβραϊκού παντοπωλείου στο Παρίσι.

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που δείχνει τη στιγμή που η αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί ευρεία επιχείρηση για την εκκένωση του εβραϊκού παντοπωλείου στο Παρίσι. Ο δράστης της επίθεσης, Αμεντι Κουλιμπαλί έπεσε νεκρός κατά την επιχείρηση, ενώ σκοτώθηκαν και τέσσερις από τους ομήρους. 

Έπειτα από αλλεπάλληλες εκρήξεις, αστυνομικοί μπήκαν στο πολυκατάστημα

Δεν ήταν σαφές τις πρώτες στιγμές μετά την επιχείρηση εάν οι υπόλοιποι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ή κατά τη διάρκεια της εισβολής του ενόπλου. Υπήρχε επίσης ακόμη αμφιβολία για την ταυτότητα του ενός από τα υπόλοιπα θύματα: παραμένει άγνωστο εάν είναι όμηρος ή ένας δεύτερος απαγωγέας, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στις γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών έπεσαν οι τρομοκράτες Κουασί, δράστες του μεκελειού στο περιοδικό Charlie Hebdo, οι οποίοι κρατούσαν ομήρους σε τυπογραφείο στην περιοχή Νταμαρτέν αν Γκελ στο Παρίσι. Ένα στέλεχος των ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκε σε αυτή την επιχείρηση, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, νέα υπόθεση ομηρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Μονπελιέ στα νότια της χώρας. 

Ο εισαγγελέας του Μονπελιέ επιβεβαίωσε ότι δράστης κρατά ομήρους δύο υπαλλήλους του κοσμηματοπωλείου και πιθανότατα πρόκειται για απόπειρα ληστείας που μετατράπηκε σε ομηρία. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ένοπλος κρατά δύο ομήρους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του περιστατικού στην Μονπελιέ με αυτά στο Παρίσι. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και δικαστική πηγή. «Πρόκειται για μια ένοπλη ληστεία. Δεν έχει καμία σχέση με όσα συμβαίνουν στο Παρίσι», είπε ο εισαγγελέας Κριστόφ Μπαρέ.

Ο ένοπλος βρίσκεται ταμπουρωμένος στο κατάστημα και η αστυνομία είναι έτοιμη να παρέμβει. Τα γύρω καταστήματα εκκενώθηκαν από πελάτες και προσωπικό.

Τέλος στο θρίλερ του Παρισιού – Νεκροί οι δράστες

Το Παρίσι βρίσκεται σε κατάσταση «πολιορκίας». Περισσότεροι από 80.000 στρατιώτες είναι στους δρόμους, υπάρχουν πολλές αποκλεισμένες περιοχές και οι πολίτες ζουν υπό καθεστώς τρόμου. 

Η Γαλλία βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό με ελικόπτερα να ελέγχουν όλο το Παρίσι και ειδικές ένοπλες δυνάμεις να χτενίζουν τις περιοχές όπου έγιναν οι ομηρίες. 


σχετικα αρθρα