Μπέρδεψε τις επιθέσεις και απέσυρε την ανάληψη ευθύνης μια ακροαριστερή τουρκική οργάνωση η οποία από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, την ΕΕ και την τουρκική κυβέρνηση χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατική» και θεωρείται σοβαρή απειλή.

Ο λόγος για την οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) η οποία αρχικά ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μιας βομβίστριας-καμικάζι σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. 

Η επίθεση διαπράχθηκε στη συνοικία Σουλταναχμέτ την περασμένη Τρίτη, όταν η γυναίκα μπήκε σε ένα τμήμα της τουριστικής αστυνομίας δηλώνοντας στα αγγλικά ότι είχε χάσει το πορτοφόλι της, πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας έναν ακόμη. 

Λίγες ώρες αργότερα η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της. 

Τελικά όμως διαπίστωσε ότι έκανε λάθος και απέσυρε την ανακοίνωση. Έτσι στην ιστοσελίδα της DHKP-C αναρτήθηκε ένα κείμενο σύμφωνα στο οποίο αναφέρει πως έκανε λάθος διότι σχεδίαζε και αυτή μια επίθεση, η οποία «συνέπεσε με το συμβάν στην (συνοικία) Σουλταναχμέτ», χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. 

«Η ενέργεια που είχε στόχο την Τουριστική Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης στην Σουλταναχμέτ δεν έγινε από την οργάνωσή μας. Για αυτό τον λόγο αποσύρουμε την ανάληψη της ευθύνης», αναφέρει η ανακοίνωση αυτή.