Σε ανελέητο ανθρωποκυνηγητό έχουν επιδοθεί οι γαλλικές αρχές για την ανεύρεση και σύλληψη της Hayat Boumeddiene, σύντροφο του νεκρού τρομοκράτη Αμεντί Κουλιμπαλί.

Η σύντροφος του ισλαμιστή ο οποίος έπεσε νεκρός στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι μετά την υπόθεση ομηρίας που κόστισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα, παραμένει άφαντη. 

Οι αρχές εκτιμούν ότι φέρει πάνω της βαρύ οπλισμό ενώ την θεωρούν άκρως επικίνδυνη.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η Μπουμεντιέν μαζί με τον σύζυγό της Κουλιμπαλί, ήταν υποστηρικτές του Ισλαμικού κράτους και προετοιμαζόταν από το 2010 για τη «μεγάλη στιγμή», που θα έπρεπε να πολεμήσουν ή να πεθάνουν.

Μάλιστα σε φωτογραφίες που δημοσιεύονται το ζευγάρι εκπαιδεύεται με όπλα στην ύπαιθρο ενώ εκείνη φορά τον ολόσωμο μουσουλμανικό μανδύα.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μια θρησκευτική τελετή, αφού η Μπουμεντιέν, η οποία ποτέ πριν δεν είχε εμφανιστεί χωρίς μπούργκα, περίμενε τέσσερα χρόνια τον Κουλιμπαλί να βγει από τη φυλακή μετά την καταδίκη του για ένοπλη ληστεία. Το ζευγάρι δεν παντρεύτηκε ποτέ με πολιτικό γάμο, που είναι ο μόνος νομικά αποδεκτός στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τη DailyMail η Μπουμεντιέν έχει αλγερινή καταγωγή, αλλά έχει αλλάξει το επίθετό της για να «ακούγεται πιο γαλλικό». Στην αστυνομία που την είχε ανακρίνει το 2010, στο πλαίσιο των ερευνών τους για τις σχέσεις του Κουλιμπαλί με ισλαμιστές εξτρεμιστές, είπε ότι παράτησε τη χαμηλά αμειβόμενη εργασία της το 2009 και αφοσιώθηκε στον σύντροφο της.

 

Οπως είπε, εμπνεύστηκε από το σύζυγο της και τις αλγερινές ρίζες της και διάβασε πολλά βιβλία σχετικά με τη θρησκεία: «Όταν είδα τη σφαγή των αθώων στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν ή οπουδήποτε οι Αμερικάνοι έστελναν βομβαρδιστικά τους, αναρωτήθηκα τελικά ποιοι είναι οι τρομοκράτες;» Πρόσθεσε ότι, όταν οι Αμερικανοί σκότωναν αθώους, ήταν δικαίωμα των ανδρών να υπερασπιστούν τις γυναίκες και τα παιδιά τους.