Την αηδία του για εκείνους που «ξαφνικά υποστηρίζουν ότι είναι φίλοι μας» εξέφρασε ο Ολλανδός σκιτσογράφος της εφημερίδας Charlie Hebdo, Βίλεμ, στον απόηχο της επίθεσης εναντίον των γραφείων του σατιρικού εντύπου.

Μιλώντας σε ολλανδική εφημερίδα ο Βίλεμ ανέφερε σε ειρωνική διάθεση: 

«Αποκτήσαμε πολλούς καινούργιους φίλους, όπως τον πάπα, τη βασίλισσα Ελισάβετ ή (τον πρόεδρο της Ρωσίας) Πούτιν: αυτό με κάνει να γελάω πολύ».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι «η Μαρίν Λεπέν είναι ενθουσιασμένη καθώς οι ισλαμιστές άρχισαν να πυροβολούν λίγο πολύ παντού»

Ερωτηθείς σχετικά με τη υποστήριξη που εξέφρασε ο αρχηγός της ακροδεξιάς στην Ολλανδία, ο Γκερτ Βίλντερς, ο Βίλεμ απάντησε: «θα κάνουμε εμετό σε εκείνους που, ξαφνικά, δηλώνουν ότι είναι φίλοι μας». 

Στην ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την παγκόσμια συμπαράσταση που έχει εκδηλωθεί μετά την επίθεση εναντίον της εφημερίδας, ο 73χρονος σκιτσογράφος, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Μπέρναρντ Χόλτροπ, εκείνος υπογράμμισε ειρωνευόμενος: «δεν έχουν ποτέ δει τη Σαρλί Εμπντό».

«Πριν από μερικά χρόνια χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Πακιστάν για να διαδηλώσουν εναντίον της Σαρλί Εμπντό. Δε γνώριζαν τι ακριβώς ήταν» υποστήριξε. «Τώρα είναι το αντίθετο, όμως εάν ο κόσμος διαδηλώνει προκειμένου να υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου, είναι φυσικά ένα καλό πράγμα» κατέληξε. 

Ο ίδιος είχε επιμείνει στη σημασία να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας και η δημοσίευση των σκίτσων της: «εάν όχι, εκείνοι έχουν κερδίσει», είχε υπογραμμίσει.