«Ήρωες οι δράστες της επίθεσης κατά της Charlie Hebdo»

«Ήρωες οι δράστες της επίθεσης κατά της Charlie Hebdo»

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα εκατοντάδες Αφγανοί οι οποίοι διαδήλωσαν υπέρ των δραστών της επίθεσης εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

Οι διαδηλωτές χαρακτήρισαν τους δύο ένοπλους «ήρωες» που τιμώρησαν τους υπεύθυνους για τις ασεβείς γελοιογραφίες εναντίον του προφήτη του Ισλάμ, ανέφεραν αξιωματούχοι σήμερα.

Επίσης διαμαρτυρήθηκαν για τις δηλώσεις του προέδρου Άσραφ Γάνι που καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της επαρχίας Ουρουζγκάν. 

Ο αρχηγός της επαρχιακής αστυνομίας του Ουρουζγκάν Ματιουλάχ Χαν υποστήριξε ότι η αστυνομία είχε ενημερωθεί για τη διαδήλωση αυτή, την οποία επέτρεψε καθώς το αφγανικό Σύνταγμα αναγνωρίζει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. 

«Τα μέτρα ασφαλείας ήταν επαρκή και η διαδήλωση ήταν ειρηνική» επισήμανε ο ίδιος. Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Γάνι είχε εκδώσει μία ανακοίνωση, ένα 24ωρο μετά την επίθεση στην εφημερίδα, όπου είχε επισημάνει ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτήν τη βίαιη ενέργεια».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο