Βρήκαν το μαύρο κουτί από το Boeing της AirAsia

Βρήκαν το μαύρο κουτί από το Boeing της AirAsia
Photo: Reuters

Το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της μοιραίας πτήσης QZ 8501 της μαλαισιανής εταιρείας AirAsia εντόπισαν δύτες του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας

Σύμφωνα με τις αρχές που εκτελούν τη διαδικασία της αναζήτησης τμημάτων του αεροσκάφους το οποίο παρέσυρε στο θάνατο 162 επιβαίνοντες, το μαύρο κουτί που εντοπίστηκε είναι ο καταγραφέας των στοιχείων της πτήσης. 

«Σήμερα το πρωί είχα μια επίσημη αναφορά από την Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών. Στις 7:11 ( τοπική ώρα της Δευτέρας) καταφέραμε να εντοπίσουμε το μαύρο κουτί, γνωστό ως καταγραφέα δεδομένων πτήσης» ανέφερε ο Φρανσίκσους Μπαμπάνγκ Σοελίστο επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης. «Είμαστε ακόμα στην προσπάθεια αναζήτησης του δεύτερου μαύρου κουτιού που περιέχει τη συσκευή καταγραφής των συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης» συμπλήρωσε.

Η πτήση QZ 8501 εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πάνω από την βόρεια Θάλασσα της Ιάβας, στις 28 Δεκεμβρίου. Εκτελούσε πτήση περίπου δυο ωρών από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας τη Σουραμπάγια προς τη Σιγκαπούρη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο