Πολλές εκαντοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν την Κυριακή πορεία μνήμης στην Ουάσινγκτον για να τιμήσουν τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης εβδομάδα στο Παρίσι. Η πορεία μνήμης έγινε με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Γαλλίας και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις συμμετείχαν περίπου 3000 άνθρωποι. 

Η σιωπηλή πορεία ξεκίνησε συμβολικά από το Newseum, το μουσείο του Τύπου στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών και κατέληξε στο μνημείο πεσόντων αστυνομικών όπου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. 

Οι διαδηλωτές ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής στους 17 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τα προάστιά του. Μεταξύ των θυμάτων ήταν πέντε από τους βασικούς σχεδιαστές της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo και τρεις αστυνομικοί. 

Επικεφαλής της πομπής, την οποία «οδηγούσαν» δύο γαλλικές και αμερικανικές σημαίες, ήταν ο Γάλλος πρέσβης Ζεράρ Αρό που κρατούσε ένα πλακάτ με την επιγραφή "Nous sommes Charlie" (Είμαστε Σαρλί). Στην πορεία μνήμης μετείχε και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ η οποία στο τέλος της εκδήλωσης φώναξε μαζί με τους άλλους συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων ήταν οι πρεσβευτές της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Λιθουανίας και της Ουκρανίας «Je suis Charlie». 

Στην ημέρα μνήμης μετείχε και ο ραβίνος της Εθνικής Συναγωγής της Ουάσιγκτον Σμουλ Χέρζφελντ προς τιμήν των τεσσάρων ατόμων που σκοτώθηκαν από τον τζιχαντιστή στο εβραϊκό παντοπωλείο του Παρισιού. «Αυτή δεν ήταν μια επίθεση εναντίον τους ήταν μια επίθεση κατά της ανθρωπότητας», είπε ο ραβίνος.