Εμφανής ήταν η απουσία της επίσημης αμερικανικής κυβέρνησης στην εκδήλωση μνήμης στο Παρίσι όπου τιμήθηκαν τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης εβδομάδας.

Η μη παρουσία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ή κάποιου άλλου κορυφαίου στελέχους της κυβέρνησης του σχολιάστηκε αρνητικά από πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. 

Στην εκδήλωση της Κυριακής την οποία πολλοί σχολιαστές χαρακτήρισαν ως τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στο Παρίσι από την απελευθέρωσή του από τη ναζιστική Γερμανία 1944 οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπροσωπήθηκαν από την πρέσβειρα στη Γαλλία, η Τζέιν Χάρτλεϊ. Αλλά σχολιαστές σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ έθεσαν το ερώτημα γιατί ο Ομπάμα δεν παρέστη ή γιατί δεν έστειλε ένα κορυφαίο αξιωματούχο της κυβέρνησης, όπως ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ή ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. 

Ακόμη και ο υπουργός Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Έρικ Χόλντερ που μετέβη στο Παρίσι συναντήθηκε απλώς με τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τα θέματα ασφάλειας για να συζητήσουν τρόπους για την πρόληψη του βίαιου εξτρεμισμού, αλλά δεν παρέστη στην πορεία.