Σχεδόν 5.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε 700 εβραϊκά σχολεία στη Γαλλία σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Μιλώντας σε γονείς μαθητών ενός εβραϊκού σχολείου στο νότιο Παρίσι κοντά στην περιοχή όπου την Πέμπτη ένοπλος ισλαμιστής σκότωσε μία δημοτική αστυνομικό, ο υπουργός είπε ότι στο πλαίσιο των ενισχύσεων των μέτρων ασφαλείας στη γαλλική πρωτεύουσα θα αναπτυχθούν και στρατιώτες. 

Η ανακοίνωσή του γίνεται μία ημέρα μετά τη διαβεβαίωση που παρείχε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προς τους ηγέτες της γαλλοεβραϊκής κοινότητας ότι η κυβέρνησή του θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τα εβραϊκά ιδρύματα στη χώρα και αν χρειαστεί θα αναπτύξει και στρατό. 

Δεν είναι σαφές αν οι στρατιώτες περιλαμβάνονται στα 5.000 μέλη της αστυνομίας που θα αναπτυχθούν. Ήδη, περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρο στο Παρίσι μετά τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας, αλλά οι 5.000 επιπλέον θα είναι επιφορτισμένοι με την προστασία των 600.000 μελών της εβραϊκής κοινότητας της χώρας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί πολυάριθμες επιθέσεις από ισλαμιστές τρομοκράτες.