Στο εβραϊκό σούπερ-μάρκετ του Παρισιού όπου τέσσερις εβραίοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή από έναν τζιχαντιστή μετέβη σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ο Νετανιάχου, τον οποίο συγκεντρωμένοι μπροστά από το σούπερ-μάρκετ υποδέχθηκαν φωνάζοντας "Μπίμπι, Μπίμπι" (το προσωνύμιό του), στάθηκε μπροστά από τα λουλούδια που ο κόσμος έχει αποθέσει στον τόπο της τραγωδίας. Την προηγουμένη είχε αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα στη Μεγάλη Συναγωγή του Παρισιού.

Τοποθέτησε ένα κερί στο έδαφος μπροστά από το σούπερ-μάρκετ, όπου εκατοντάδες λουλούδια και κεριά έχουν εναποτεθεί από την Παρασκευή, ενώ άνθρωποι που είχαν έρθει για να τον χαιρετίσουν έψαλλαν τη Μασσαλιώτιδα, τον γαλλικό εθνικό ύμνο.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, συνοδευόμενος από τον υπουργό του επί των Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, μίλησε στη συνέχεια για λίγο σε ισραηλινούς δημοσιογράφους.

Αναχώρησε έπειτα από περίπου δέκα λεπτά, υπό τα χειροκροτήματα περίπου εκατό ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν ισραηλινές σημαίες.