current views are: 1

12 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση10:04

Στη Συρία διέφυγε η Χαγιάτ Μπουμεντιέν

Στη Συρία εισήλθε στις 8 Ιανουαρίου περνώντας από την Τουρκία η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί.

Δημοσίευση 10:04’
αρθρο-newpost

Στη Συρία εισήλθε στις 8 Ιανουαρίου περνώντας από την Τουρκία η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί.

Στη Συρία εισήλθε στις 8 Ιανουαρίου περνώντας από την Τουρκία η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί, του δράστη της ομηρίας που σκοτώθηκε από τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ στο Παρίσι και η οποία καταζητείται από τη γαλλική αστυνομία.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Μπουμεντιέν έφθασε στις 2 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μέσω Μαδρίτης και διέμεινε σε ξενοδοχείο, γεγονός που υποδηλώνει ότι βρισκόταν στην Τουρκία πριν από τις επιθέσεις στο Παρίσι και έφυγε για τη Συρία όταν η αστυνομία αναζητούσε ακόμη τους δράστες.

“Εισήλθε στην Τουρκία στις 2 Ιανουαρίου προερχόμενη από τη Μαδρίτη. Υπάρχει οπτικό υλικό (που την εμφανίζει στο αεροδρόμιο). Στη συνέχεια κατέλυσε μαζί με ένα ακόμη άτομο σε ξενοδοχείο στο Καντίκιοϊ (περιοχή που βρίσκεται στον ασιατικό τομέα της Κωνσταντινούπολης). Έπειτα πέρασε στη Συρία στις 8 Ιανουαρίου”, πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου επισημαίνοντας ότι αυτό προκύπτει από τις τηλεφωνικές της συνομιλίες.

Σύμφωνα με πηγή ασφαλείας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο το Σάββατο, η 26χρονη Μπουμεντιέν δεν χρησιμοποίησε ποτέ το εισιτήριο μετ’ επιστροφής Μαδρίτη-Παρίσι που είχε στην κατοχή της.


σχετικα αρθρα