Νέα επίθεση σε υπό κατασκευή τέμενος στη Γαλλία σημειώθηκε χθες το βράδυ στην πόλη Πουατιέ.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο περίοικοι ενημέρωσαν τις αρχές για την φωτιά που ξέσπασε στο άδειο εργοτάξιο και η οποία σβήστηκε πριν από την άφιξη των πυροσβεστών. Σύμφωνα με την περιφέρεια πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Μία αστυνομική δύναμη έχει αναπτυχθεί μόνιμα εκεί προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια του τεμένους, που έχει ήδη στοχοθετηθεί καθώς την Πέμπτη άγνωστοι έγραψαν μήνυμα που έλεγε «Θάνατος στους Άραβες» στην πόρτα του κτιρίου.

Σφαίρες είχαν πλήξει στα τέλη της εβδομάδας την πρόσοψη ενός τεμένους πλησίον στο Αλμπί (νοτιοδυτικά) χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Την ίδια νύχτα μία φωτιά είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε ένα τέμενος στο Εξ λε Μπεν (ανατολικά) ενώ ρατσιστικά μηνύματα που αναφέρονταν στην επίθεση εναντίον της Σαρλί Εμπντό είχαν ανακαλυφθεί στην πόρτα ενός τεμένους στο Μπαγιόν (νοτιοδυτικά).

Στην Κορσική άγνωστοι τοποθέτησαν κεφάλια αγριογούρουνων την Παρασκευή και το Σάββατο μπροστά από δύο αίθουσες προσευχής μουσουλμάνων στο νησί, ανακοίνωσε η χωροφυλακή.