Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Δεκάδες ηγέτες και αξιωματούχοι έδωσαν το παρών στη χθεσινή, ιστορική διαδήλωση υπέρ της Δημοκρατίας στο Παρίσι, όμως ο Νικολά Σαρκοζί έκλεψε την παράσταση.

Ο επικεφαλής του UMP προσπάθησε με κάθε τρόπο να βρεθεί στην πρώτη γραμμή, δίπλα από τον Φρανσουά Ολάντ και άλλους ευρωπαίους ηγέτες, αφού όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν ξεχώριζε ιδιαίτερα, σε αντίθεση με την σύζυγό του, Κάρλα Μπρούνι.

Τελικά, ο πρώην πρόεδρος παραβίασε το πρωτόκολλο του Μεγάρου των Ηλυσίων και από την τρίτη γραμμή βρέθηκε σιγά-σιγά στην πρώτη, μεταξύ του Iσραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του προέδρου του Μαλί, Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά.

Όπως είναι φυσιολογικό, ο «αγώνας» του Σαρκοζί έχει προκαλέσει «σεισμό» στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Έχει δημιουργηθεί ετικέτα «#JeSuisNico» με τους χρήστες να χλευάζουν τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας.

Με τη βοήθεια του φωτομοντάζ, οι χρήστες του διαδικτύου διασκεδάζουν και παρουσιάζουν τον πρώην πρόεδρο να «εισβάλει» στα πλέον απρόσμενα γεγονότα: στο πλευρό των Στάλιν, Ρούσβελτ και Τσόρτσιλ, το 1945 στη Διάσκεψη της Γιάλτας, στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ μαζί με την Κέιτ και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, στη σκηνή με τον Τζίμι Χέντριξ ή ακόμα και στον «Μυστικό Δείπνο» του Λεονάρντο ντα Βίντσι, πίσω από τον Ιησού και τους 12 απόστολους.