Με μία επιστολή προς τον καλό του φίλο και θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο διέψευσε τις φήμες των τελευταίων ημερών περί θανάτου του.

Η ιστοσελίδα του δικτύου Telesur δημοσίευσε φωτογραφίες του Μαραντόνα, ο οποίος είχε επισκεφτεί πρόσφατα την Κούβα, να κρατά και να διαβάζει μια ολιγοσέλιδη επιστολή με την υπογραφή του 88χρονου Φιντέλ Κάστρο.

«Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, ο Φιντέλ Κάστρο, είναι ζωντανός και έγραψε μια επιστολή προς τον αστέρα του ποδοσφαίρου» αναφέρει η Telesur διαψεύδοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υγεία του Κάστρο. Η ιστοσελίδα δεν δημοσιεύει το περιεχόμενο της επιστολής του Κάστρο προς τον Μαραντόνα. Πάντως είναι αλήθεια ότι η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο ήταν στις 17 Οκτωβρίου σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από την ημέρα της ιστορικής προσέγγισης της Κούβας με τις Ηνωμένες Πολιτείες την οποία προώθησε ο αδελφός του και νυν πρόεδρος της χώρας Ραούλ Κάστρο. Αυτή η «σιωπή και απουσία» του Φιντέλ φούντωσε και πάλι τις εικασίες σχετικά με την υγεία του.