Ο Ρομάν Πολάνσκι, ο οποίος βρίσκεται στην Πολωνία για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τις πολωνικές αρχές στο πλαίσιο του αμερικανικού αιτήματος για την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου καταζητείται κατηγορούμενος για τον βιασμό μίας 13χρονης το 1977 στο Λος Άντζελες.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Πολωνίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να ανακρίνει τον πολωνικής καταγωγής σκηνοθέτη που ζει στη Γαλλία έπειτα από το αίτημα που έλαβε για την έκδοσή του.

"Βρίσκομαι εδώ κυρίως για τις προετοιμασίες μίας ταινίας που θέλω να γυρίσω φέτος", δήλωσε ο σκηνοθέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε αργά χθες το βράδυ στο δίκτυο TVN24.

"Γνωρίζω ότι έχει υπάρξει αίτημα έκδοσης και φυσικά θα περάσω από τη διαδικασία και βλέπουμε. Έχω εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα της Πολωνίας. Ελπίζω όλα να είναι εντάξει", πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο 81 ετών Πολάνσκι θεωρείται από πολλούς Πολωνούς ένας από τους σπουδαιότερους εν ζωή εκπροσώπους του καλλιτεχνικού κόσμου.

Διάσημος σε ολόκληρο τον κόσμο από τις ταινίες του όπως η "Chinatown" και "Ο Πιανίστας", ο Πολάνσκι βρίσκεται στην Πολωνία για τα γυρίσματα της επόμενης ταινίας του που θα αφορά την υπόθεση Ντρέιφους--ένα πολιτικό σκάνδαλο που συγκλόνισε τη Γαλλία πριν από έναν αιώνα και πλέον.