Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην Τρίπολη μετά από υπερπτήση αεροσκαφών του NATO πάνω από την πρωτεύουσα της Λιβύης, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Άλλες τέσσερις εκρήξεις είχαν σημειωθεί στη λιβυκή πρωτεύουσα -όπου σημειώνονται συχνά αεροπορικές επιδρομές του NATO- λίγο πριν από την αυγή, ανέφεραν μάρτυρες.

Τη Δευτέρα πριν το χάραμα ένα από τα γραφεία του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη καταστράφηκε ολοσχερώς από αεροπορική επιδρομή που ήταν η σφοδρότερη που έχει σημειωθεί ως σήμερα στην πόλη.

Στο μεταξύ, οι εξεγερμένοι έκαναν γνωστό σήμερα ότι 12 μαχητές τους σκοτώθηκαν από επιδρομή του NATO μία ημέρα νωρίτερα στην Μιζουράτα, ενώ η κυβέρνηση στην Τρίπολη ανακοίνωσε πως οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί σκότωσαν άγνωστο αριθμό ανθρώπων στην πρωτεύουσα.

"Στον πόλεμο, γίνονται λάθη που μπορεί να είναι δύσκολο να αποφευχθούν", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του προσωρινού Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, Σαμς ελ ντιν Αμπντουλμουλάχ. Σύμφωνα με τους εξεγερμένους η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 40 ανθρώπων.

Είναι η τρίτη φορά που αεροπορικός βομβαρδισμός του NATO σκοτώνει εξεγερμένους αφότου ανέλαβε το Σύμφωνο την διοίκηση των επιχειρήσεων στη Λιβύη από τα τέλη του Μαρτίου.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ανέφερε ότι επτά μαχητές των εξεγερμένων στην Μιζουράτα σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας όταν δυνάμεις πιστές στον Καντάφι έπληξαν οχυρό τους σημείο με πυροβολικό και ρουκέτες, σύμφωνα με τοπικό γιατρό.

"Παρά τις υποσχέσεις περί εκεχειρίας ο Καντάφι συνεχίζει να βομβαρδίζει την Μιζουράτα και τις δυτικές περιοχές διαπράττοντας μια σφαγή αθώων αμάχων", ανέφερε ανακοινωθέν του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη Τζιν Κρετζ είπε σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη ότι ο απολογισμός των νεκρών της σύρραξης στη Λιβύη μπορεί να κυμαίνεται από 10.000 ως 30.000, προσθέτοντας πως είναι δύσκολο να γίνουν ακριβείς εκτιμήσεις ενόσω ο πόλεμος συνεχίζεται.