Σε Γαλλία και Ισραήλ έλαβε χώρα η τελευταία πράξη του δράματος που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Στη γαλλική πρωτεύουσα κηδεύτηκαν σήμερα οι τρεις αστυνομικοί που έχασαν  τη ζωή τους από τα πυρά των ισλαμιστών. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού, παρών ήταν ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των αστυνομικών.  

«Ολόκληρη η Γαλλία μοιράζεται τον πόνο σας» είπε ο Ολάντ στις οικογένειες των θυμάτων, δηλώνοντας ότι οι τρεις αστυνομικοί θυσιάστηκαν για την ελευθερία της χώρας τους. «Η Γαλλία έδειξε την δύναμή της. Χαιρετίζω το θάρρος σας, την γενναιότητά σας, την αξιοπρέπειά σας. Εάν η Γαλλία είναι σήμερα όρθια, το οφείλει στους αστυνομικούς που θυσιάστηκαν. Σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη και την υπερηφάνεια μου. Χάρη σε εσάς, η Γαλλία είναι όρθια. Ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία», δήλωσε ο πρόεδρος Ολάντ. 

Στο Ισραήλ η Σεγκολέν

Την ίδια ώρα, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, μητέρα των τεσσάρων παιδιών του Ολάντ, «νούμερο τρία» της γαλλικής κυβέρνησης και υπουργός Οικολογίας, βρισκόταν στο Τελ Αβίβ όπου παρέστη στις κηδείες των τεσσάρων Εβραίων, που κρατούνταν όμηροι παντοπωλείο στο Παρίσι από τον Αμεντί Κουλιμπαλί

Οι τρεις αστυνομικοί που έχασαν την ζωή τους είναι ο 49χρονος Φρανκ Μπρινσολάρο, ο 40χρονος Αχμέτ Μεραμπέτ και η 27χρονη Κλαρίσα Ζαν Φιλίπ. 

Η αστυνομικός έχασε την ζωή της από τα πυρά του Αμεντί Κουλιμπαλί, ενώ οι άλλοι δύο αστυνομικοί από τα πυρά των αδερφών- τρομοκρατών Κουασί.