Πυρά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (Front National, FN) Μαρίν Λε Πεν.

«Απέναντι στον ισλαμιστικό φονταμενταλισμό, η ΕΕ μας αποδυναμώνει» είπε η Λε Πεν και τόνισε πως αυτό γίνεται λόγω «του γεγονότος ότι μας επιβάλλει το πλήρες άνοιγμα των συνόρων και διότι επιβάλλει πολιτικές λιτότητας οι οποίες στη Γαλλία έχουν πλήξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες του στρατού, της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών».

«Εάν είχαμε εθνικά σύνορα, θα είχαμε πιθανόν μπορέσει να σταματήσουμε στα εθνικά σύνορα πολλούς από εκείνους οι οποίοι επιστρέφουν στο γαλλικό έδαφος αφού πήγαν να πολεμήσουν στη Συρία ή να εκπαιδευθούν στην Υεμένη, όπως στην περίπτωση τουλάχιστον ενός από τους φονταμενταλιστές τρομοκράτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών», επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Στρασβούργο.

«Θα έπρεπε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε στο πλαίσιο της εθνικής μας κυριαρχίας τη δυνατότητα να αποφασίζουμε ποιος εισέρχεται και ποιος μένει στο έδαφός μας», καθώς ο έλεγχος στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ είναι «απατηλός», συνέχισε.

Εξάλλου η Λε Πεν κάλεσε να εφαρμοστούν «επειγόντως» μέτρα όπως «η στέρηση της εθνικότητας για όσα πρόσωπα έχουν διπλή υπηκοότητα και είχαν πάει για να πολεμήσουν ή να εκπαιδευτούν στο εξωτερικό, πριν μπορέσουν να επιστρέψουν στην εθνική επικράτεια» της Γαλλίας.