Σάλος προκλήθηκε στην Κολομβία από προκλητικό διαγωνισμό ομορφιάς με τίτλο «Μις Στρινγκ» στον οποίο έλαβαν μέρος οκτάχρονα κορίτσια με προκλητικά μαγιό.

Ο διαγωνισμός αυτός προκάλεσε κύμα αγανάκτησης καθώς πρόκειται για μια χώρα η οποία έχει διαδοχικά κρούσματα παιδικής πορνείας. 

Τα κοινωνικά δίκτυα πήραν «φωτιά» από τη διεξαγωγή του διαγωνισμοί. 

Σε δηλώσεις του ο Ρότσιο Γκαλεάνο, δήμαρχος της πόλης τόνισε ότι «Εγώ ποτέ δεν ενθάρρυνα τα κορίτσια σε ακατάλληλες ή χυδαίες στάσεις. Εμείς απλά θέλουμε να προωθήσουμε την άμυνα του οργανισμού, την περιποίηση του σώματος» και εξήγησε ότι τα ανήλικα κορίτσια συμμετείχαν καθώς οι διοργανωτές είχαν λάβει τη γονική συναίνεση.

Απόλυτα αντίθετη με αυτή την πρωτοβουλία, είναι η επικεφαλής των υπηρεσιών προστασίας για τα παιδιά, Κριστίνα Πλάζες η οποία με ανάρτησή της στο Twitter, χαρακτήρισε το διαγωνισμό «ντροπή», που προκαλεί μια «συνολική παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών». Χαρακτηρίζοντας «φρικτούς και ανεύθυνους» τους γονείς που επέτρεψαν τη συμμετοχή των παιδιών τους στο διαγωνισμό η Κριστίνα Πλάζες ανακοίνωσε την πρόθεσή της «να επανεξετάσει την υπόθεση με τους δικηγόρους για να καθορίσουν τις κατάλληλες ενέργειες» εναντίον των διοργανωτών του διαγωνισμού, των χορηγών αλλά και των γονέων.