Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια βομβαρδισμού εναντίον ενός σημείου ελέγχου του ουκρανικού στρατού, από τον οποίο επλήγη ένα λεωφορείο στην αυτονομιστική φιλορωσική ανατολική Ουκρανία.

Πρόκειται για την φονικότερη επίθεση από την έναρξη της εκεχειρίας της 9ης Δεκεμβρίου. 

Οι θάνατοι αυτοί προστίθενται σ' αυτούς ενός ουκρανού στρατιώτη και τριών αμάχων στο Ντονέτσκ και τη γύρω περιοχή, που είχαν ανακοινωθεί το πρωί, την επομένη της αποτυχίας των συνομιλιών στο Βερολίνο για τη διοργάνωση μιας ειρηνευτικής διάσκεψης κορυφής με τους ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας. 

Το λεωφορείο επλήγη κοντά σ' ένα σημείο ελέγχου του ουκρανικού στρατού στη στρατηγικής σημασίας οδό που συνδέει το αυτονομιστικό προπύργιο του Ντονέτσκ και τη Μαριούπολη, στις όχθες της Αζοφικής, την τελευταία μεγάλη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών αρχών.

Σε φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το στρατό, εικονίζεται ένα λεωφορείο χωρίς τζάμια, τα οποία έχουν σπάσει από θραύσματα, μέσα στο οποίο υπάρχουν πτώματα γυναικών. Το έδαφος είναι χιονισμένο και έχει λεκέδες από αίμα. 

Τα πυρά των ανταρτών με πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών είχαν στόχο το σημείο ελέγχου του Μπούγκας, που βρίσκεται 35 χλμ. νότια του Ντονέτσκ, αλλά έπληξαν ένα λεωφορείο και σκότωσαν "11 ανθρώπους.