Πέρασε τον έλεγχο των αρχών και τελικά δημοσιεύτηκαν στην τουρκική εφημερίδα "Τζουμχουριέτ" τέσσερις σελίδες από το σημερινό Charlie Hebdo

Σ' αυτές τις τέσσερις σελίδες, οι οποίες είναι πλήρως μεταφρασμένες στα τουρκικά και περιλαμβάνονται σ' ένα φάκελο στις κεντρικές σελίδες της εφημερίδας, αναδημοσιεύονται τα κύρια άρθρα και γελοιογραφίες της Charlie, περιλαμβανομένης της πρώτης σελίδας της εφημερίδας που αναπαριστά τον προφήτη Μωάμεθ, αλλά σε εσωτερική σελίδα.

Στο σκίτσο αυτό του Luz, ένας δακρυσμένος Μωάμεθ κρατάει την επιγραφή "Είμαι Charlie", το σύνθημα των εκατομμυρίων διαδηλωτών που έκαναν πορείες στη Γαλλία και το εξωτερικό για να καταδικάσουν τις τζιχαντιστικές επιθέσεις που μέσα σε τρεις ημέρες στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Σ' ένα σύντομο σημείωμα, ο πολιτικός αρθρογράφος της "Τζουμχουριέτ", ο Χικμέτ Τσετίνκαγια, περιγράφει με λιτό τρόπο τη γελοιογραφία.

Προσθέτει αυτές τις λίγες λέξεις εν είδει κύριου άρθρου: "το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά, η τρομοκρατία είναι ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, όποια κι αν είναι η προέλευσή της. Γι' αυτό (ο προφήτης) κρατάει στο χέρι του μια επιγραφή 'είμαι Charlie'".

Η δημοσίευση αυτών των σελίδων στην Τουρκία, η οποία ανακοινώθηκε χθες, Τρίτη, από τον διευθυντή σύνταξης του Charlie Hebdo Ζεράρ Μπιάρ, παρακολουθήθηκε στενά από τις ισλαμοσυντηρητικές τουρκικές αρχές, οι οποίες έχουν συχνά καταγγείλει τις "προκλήσεις" της γαλλικής εφημερίδας.

Η δημοσίευση των γελοιογραφιών του Μωάμεθ είχε προκαλέσει στην Τουρκία έντονες επικρίσεις εναντίον της εφημερίδας.