Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε καφετέρια της πόλης Μαρακές του Μαρόκου, την οποία το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας χαρακτήρισε "εγκληματική ενέργεια".
Το υπουργείο Εσωτερικών του Μαρόκου επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία η έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε καφετέρια στην πόλη Μαρακές του Μαρόκου και προκάλεσε το θάνατο 14 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν 11 ξένοι, ήταν ενέργεια βομβιστή αυτοκτονίας, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MAP.

 Νωρίτερα, αξιωματούχος στο Μαρακές είχε δηλώσει ότι "σύμφωνα με πληροφορίες που έχω, μπορεί να πρόκειται για επίθεση από βομβιστή αυτοκτονίας", δήλωσε αυτός ο αξιωματούχος.

 Η έκρηξη σημειώθηκε στην καφετέρια Argana που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Τζεμάα ελ Φνα του Μαρακές, μία πόλη την οποία επισκέπτονται πολλοί τουρίστες.

 Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο "όλος ο πρώτος όροφος του καφέ Argana έχει υποστεί υλικές ζημιές από αυτή την έκρηξη".