«Εργαστήριο» επεξεργασίας και διακίνησης «σκληρών» ναρκωτικών, που σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια, εντόπισαν οι αλβανικές αρχές το απόγευμα της Τετάρτης, σε πρώην στρατόπεδο, στο χωριό Λάμπινοτ του Ελμπασάν.

Στο «εργαστήριο» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατό κιλά κοκαϊνης, ενώ συνελήφθησαν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων οποίων τρεις αλλοδαποί (δύο Κολομβιανοί και ένας Τούρκος), που βρισκόταν την ώρα που πραγματοποιήθηκε η αστυνομική επιχείρηση στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου.

Η επιχείρηση των αστυνομικών αρχών της Αλβανίας​ συντονίζονταν από την Interpol και την Europol και πραγματοποιήθηκε μετά από πολύμηνη παρακολούθηση των μελών της σπείρας, στο χώρο του παλιού στρατοπέδου και σε άλλες περιοχές της Αλβανίας. Σύμφωνα με τις αρχές οι ναρκωτικές ουσίες έφταναν αναμεμειγμένες με φοινικέλαιο από χώρες της Λατινικής Αμερικής, και τα μέλη της σπείρας στο εργαστήριο τα διαχώριζαν , χρησιμοποιώντας χημικές μεθόδους. Στη συνέχεια οι μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία κατέληγαν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.