Τις δυνάμεις τους ενώνουν ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για την πάταξη της τρομοκρατίας.

Λίγες ημέρες μετά τις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι και παραμονή της επίσκεψης του Ντέιβιντ Κάμερον στην Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστηρίζουν με κοινό τους άρθρο στη βρετανική εφημερίδας The Times ότι η ασφάλεια είναι απαραίτητη για την οικονομία και ότι οι χώρες τους θα συνεργαστούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι ενάντια σε εκείνους που απειλούν τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας», γράφουν οι Κάμερον και Ομπάμα σε αυτό το άρθρο που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην έκδοση της βρετανικής εφημερίδας The Times, αλλά ήδη αναρτήθηκε από το βράδυ της Τετάρτης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. «Θα ξεπεράσουμε αυτές τις βάρβαρες δολοφονίες και τη λανθασμένη ιδεολογία τους, που επιχειρεί να δικαιολογήσει τη δολοφονία αθώων», αναφέρουν οι δυο ηγέτες στο κοινό του άρθρο.

Στα υπόλοιπα θέματα των συζητήσεων θα βρεθεί και η οριστικοποίηση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την περασμένη Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε τον «σκεπτικισμό» μεταξύ των Ευρωπαίων σχετικά με ένα μηχανισμό που προβλέπεται στη συμφωνία, ο οποίος θα επιτρέψει στις πολυεθνικές εταιρείες να αμφισβητούν τις πολιτικές των εθνικών κυβερνήσεων, ενώπιον των δικαστηρίων διαιτησίας.