current views are: 1

15 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση06:44

Νεκρός ο καναδός τζιχαντιστής Τζον Μακουάιρ

Νεκρός είναι ο διαβόητος καναδός τζιχαντιστής Τζον Μακουάιρ και άλλοι τέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σε μάχες στη Συρία.

Δημοσίευση 06:44’
αρθρο-newpost

Νεκρός είναι ο διαβόητος καναδός τζιχαντιστής Τζον Μακουάιρ και άλλοι τέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σε μάχες στη Συρία.

Νεκρός είναι ο διαβόητος καναδός τζιχαντιστής Τζον Μακουάιρ και άλλοι τέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σε μάχες στη Συρία

Ο Τζον Μακουάιρ πρώην φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Οτάβα, ο οποίος αποκαλούσε τον εαυτό του «Αμπού Ανουάρ αλ-Κανάντι», είχε ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία περίπου πριν από ένα χρόνο. 

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης του Καναδά ο 23χρονος Μακουάιρ σκοτώθηκε κοντά στην κουρδική πόλη του Κομπάνι. Σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου ο Μακουάιρ καλούσε τους Καναδούς Μουσουλμάνους να ενταχθούν στις τάξεις του τζιχάντ ή να κάνουν μεμονωμένες ένοπλες ενέργειες στον Καναδά και «να ακολουθήσουν το παράδειγμα του αδελφού Αχμάντ Κουτούρ». Αναφερόταν στον ισλαμιστή που αποκαλούσε τον εαυτό του «Αχμάντ» και ο οποίος στις 20 Οκτωβρίου του 2014 είχε σκοτώσει ένα καναδό στρατιώτη στο Κεμπέκ, δύο ημέρες πριν από την επίθεση ενός άλλου ισλαμιστή στο καναδικό κοινοβούλιο στην Οτάβα.

Επιπλέον στη Συρία τον τελευταίο καιρό κατά τη διάρκεια συγκρούσεων έχουν σκοτωθεί άλλοι τέσσερις Καναδοί όλοι μέλη μια οικογένειας σομαλικής καταγωγής. Ο Αχμέντ Χίρσι πατέρας ενός 20χρονου τζιχαντιστή δήλωσε στην καναδική τηλεόραση ότι ο γιος του Μαχάντ και δύο από τα ξαδέρφια του έχουν σκοτωθεί στη Συρία. Ο σομαλικής καταγωγής Καναδός ανέφερε ότι ακόμη ένα άλλο μέλος της οικογένειάς του έχει επίσης σκοτωθεί στη Συρία. 

Σύμφωνα με άλλο συγγενικό πρόσωπο των καναδών τζιχαντιστών που επιβεβαίωσε το θάνατό τους χωρίς να δώσει ούτε τις συνθήκες ούτε τον τόπο που σκοτώθηκαν, τα δυο από τα ξαδέλφια δεν είχαν μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσουν αλλά πήγαν στην Αίγυπτο για να μελετήσουν το Ισλάμ.


σχετικα αρθρα