Στις 9 Φεβρουαρίου πρόκειται να συναντηθούν στις Βρυξέλλες οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και του Κοσόβου, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Ίσα Μουστάφα, στο πλαίσιο της επανέναρξης του διαλόγου για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Σέρβος πρωθυπουργός με χθεσινές του δηλώσεις.

"Ελπίζω πως θα έχουμε σημαντικές και καλές συνομιλίες στο μέλλον" δήλωσε ο κ. Βούτσιτς από την Γκρατσάνιτσα, σερβικό θύλακα στο κεντρικό Κόσοβο, όπου είχε συνάντηση με τον επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης Θεοδόσιο.

Ερωτηθείς από Αλβανούς δημοσιογράφους, εάν η Σερβία θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου και εάν σκοπεύει να ζητήσει "συγγνώμη" για πράγματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο κ. Βούτσιτς τούς απάντησε εάν έχουν "καμιά άλλη, πιο σοβαρή ερώτηση" καθώς δεν απαντά σε "επιπόλαιες (ερωτήσεις)".

Από την πλευρά του, ο επίσκοπος Θεοδόσιος δήλωσε ότι ο ερχομός του πρωθυπουργού και άλλων αξιωματούχων της σερβικής κυβέρνησης αποτελεί απόδειξη της ενότητας στις προσπάθειες να διατηρηθεί το Κόσοβο και η σερβική παρουσία σε "ιερούς τόπους".