Η ελευθερία της έκφρασης δεν σημαίνει "ελευθερία εξύβρισης", δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός, καταγγέλοντας τη δημοσίευση από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo σκίτσου του προφήτη Μωάμεθ, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον ισραηλινό ομόλογό του ότι έχει διαπράξει στη Γάζα "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" αντίστοιχα με αυτά των "τρομοκρατών" στο Παρίσι.

"Η δημοσίευση του σκίτσου αυτού συνιστά σοβαρή πρόκληση. Η ελευθερία της έκφρασης δεν σημαίνει ελευθερία εξύβρισης", τόνισε ο Αχμέτ Νταβούτογλου τον Τύπο στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. "Δεν μπορούμε να δεχόμαστε τις προσβολές που γίνονται στον προφήτη".

Ο Νταβούτογλου που μετείχε στην "πορεία για τη δημοκρατία" την Κυριακή, στο πλευρό του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, μαζί με 40 ακόμη αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, κυρίως "για να υπερασπισθεί την ελευθερία της έκφρασης", δήλωσε σήμερα ότι "όπως οι τρομοκράτες που διέπραξαν τις σφαγές στο Παρίσι, ο Νετανιάχου διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης που σφάγιασε παιδιά που έπαιζαν στην παραλία της Γάζας".