Τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν, σχεδόν ταυτόχρονα, στο Νότιο Οξφορντσάιρ της Μεγάλης Βρετανίας. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, από τις 3 τα ξημερώματα ώρα Βρετανίας, ενώ μια από τις πυρκαγιές ξέσπασε στα γραφεία του περιφερειακού συμβουλίου. 

Μάρτυρας ανέφερε ότι είδε ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο στον προθάλαμο των γραφείων. Ένας 47χρονος συνελήφθη, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για εμπρησμό. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι 3 φωτιές ξέσπασαν με διαφορά δέκα λεπτών η μία από την άλλη.

Είκοσι επτά πληρώματα απεστάλησαν στις τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς, μία σε μια αποθήκη, η δεύτερη σ’ ένα γραφείο τελετών και η άλλη στα γραφεία του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών άφησε να εννοηθεί ότι οι πυρκαγιές ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού, ενώ μάρτυρας τόνιζε στην Oxford Mail: 

Μένω ακριβώς δίπλα στο γραφείο τελετών και γύρω στις 3.15 τα ξημερώματα άκουσα έναν θόρυβο. Οπότε βγήκα έξω και είδα ένα αυτοκίνητο να πέφτει με ταχύτητα στο κτίριο του συμβουλίου. Επίσης, το γραφείο τελετών που είναι ακριβώς δίπλα είχε τυλιχθεί στα φλόγες, οπότε τηλεφώνησα στον ιδιοκτήτη, ο οποίος ειδοποίησε την Πυροσβεστική και προσπαθήσαμε να την κατασβέσουμε μαζί με πυροσβεστήρες. Όπως εικάζω έσπασαν το τζάμι της μπροστινής πόρτας, έριξαν μέσα γκαζάκι και στη συνέχεια άναψαν σπίρτο ανάβοντας φωτιά. 

Ο συνιδιοκτήτης του γραφείου τελετών επεσήμανε: «Θεωρώ ότι έκαναν λάθος. Ίσως νόμιζαν ότι το γραφείο μας ήταν κάποια είσοδος στο συμβούλιο. Δεν έχω ιδέα γιατί έβαλαν φωτιά στα γραφεία του περιφερειακού συμβουλίου». 

Ο David Etheridge, αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος του Οξφορντσάιρ τόνισε: 

Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε 3 πυρκαγιές στην περιοχή, που ξέσπασαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι περιστατικά που βρίσκονται σε εξέλιξη και εργαζόμαστε σκληρά να θέσουμε υπό έλεγχο τις φλόγες με τη βοήθεια των γειτονικών τμημάτων πυρόσβεσης και διάσωσης. Σ' αυτό το στάδιο δεν μπορώ να πώ ποιες είναι οι αιτίες της πυρκαγιάς, αυτήν την έρευνα την έχει αναλάβει η αστυνομία του Thames Valley, με την οποία συνεργαζόμαστε.

Αυτόπτης μάρτυρα που βιντεοσκόπησε τη φωτιά στα γραφεία του περιφερειακού συμβουλίου δήλωσε στο SkyNews ότι η οροφή κατέρρευσε, ενώ η μισή έχει τυλιχθεί στις φλόγες. «Έφθασα νωρίς και η αστυνομία δεν ήταν ακόμη εκεί. Τώρα δεν μπορείς να πλησιάσεις με τίποτα. Το γραφείο κηδειών είναι το τελευταίο οίκημα στην κεντρική είσοδο για την περιφέρεια. Η αποθήκη είναι μόλις ένα μίλι μακριά» τόνισε.