Δύο ιταλίδες απελευθερώθηκαν σήμερα στη Συρία

«Η Γκρέτα Ραμέλι και η Βανέσα Μαρτσούλο είναι ελεύθερες, θα επιστρέψουν σύντομα στην Ιταλία» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η ιταλική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την 6η Αυγούστου την εξαφάνιση και απαγωγή των δύο νεαρών γυναικών, 20 και 21 ετών, που κατάγονται από τη Λομβαρδία (βόρεια), οι οποίες είναι ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης αρωγής Horriaty, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της διανομής νερού και προσφοράς ιατρικής βοήθειας.

Οι δύο τους αναμένεται να φτάσουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης  μέσα στη νύχτα.Εκεί πρόκειται να τις υποδεχθεί ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι.

Αμέσως μετά την επιστροφή τους στην Ιταλία, αναμένεται να τους ζητηθεί κα καταθέσουν ενώπιον της ειδικής ομάδας της εισαγγελίας της Ρώμης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Δημοσιεύματα ιταλικών μέσων ενημέρωσης —τα οποία επικαλούνται έναν λογαριασμό στο Twitter (@ekhateb88) που χρησιμοποιεί η συριακή αντιπολίτευση— αναφέρουν ότι για την απελευθέρωση των δυο εθελοντριών, η ιταλική κυβέρνηση κατέβαλε ένα ποσό που ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ.

TAGS