Στεφάνια κατέθεσαν στα σημεία των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, στα γραφεία του Charlie Hebdo και στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ της Πορτ ντε Βενσέν, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, και των ΗΠΑ Τζον Κέρι

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε συγγνώμη για την απουσία του από την μεγάλη πορεία κατά της τρομοκρατίας την Κυριακή και δήλωσε "λυπημένος που δεν μπόρεσε να παραστεί", είπε στους δημοσιογράφους ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να αναζητήσουν από κοινού τις αναγκαίες απαντήσεις μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών που έπληξαν τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα.

"Υπήρξατε και εσείς θύματα μίας άνευ προηγουμένου τρομοκρατικής επίθεσης στις 11 Σεπτεμβρίου 2011. Ο οφείλουμε να αναζητήσουμε από κοινού τις αναγκαίες απαντήσεις", δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

"Συμμεριζόμαστε την οδύνη του γαλλικού λαού, δήλωσε από την πλευρά του ο Τζον Κέρι που έφθασε στο Παρίσι για να τιμήσει επί τόπου, με καθυστέρηση μίας εβδομάδας, τα θύματα των επιθέσεων της προηγούμενης εβδομάδας.

Τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών υποδέχθηκε με θερμό εναγκαλισμό ο Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων.