Εκατοντάδες γυναικόπαιδα απήχθησαν από την Μπόκο Χαράμ στις αρχές Ιανουαρίου στη  βορειοανατολική Νιγηρία.

Η Καϊτούμα Ουάρι, μια μητέρα εννέα παιδιών, που απήχθη αλλά αφέθηκε ελεύθερη μερικές ημέρες αργότερα, υποστήριξε ότι «περισσότερες από 500 γυναίκες και εκατοντάδες παιδιά» κρατούνταν μαζί της σε ένα οικοτροφείο για νεαρά κορίτσια στην Μπάγκα.

Ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή. Ωστόσο, η αφήγηση της Ουάρι έχει κοινά στοιχεία με όσα ανέφερε η Διεθνής Αμνηστία επικαλούμενη μια άλλη διασωθείσα, καθώς και με τη μαρτυρία ενός άλλου προσώπου που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Γιανάγιε Γκρέμα, ένας πολιτοφύλακας που γλίτωσε από τη σφαγή αφού κρυβόταν επί τρεις ημέρες στην Μπάγκα, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στο δάσος όπου είχε καταφύγει συνάντησε τρεις γυναίκες, μία από τις οποίες μετέφερε στην πλάτη της ένα βρέφος. 

«Μου είπαν ότι είναι μεταξύ των εκατοντάδων γυναικών που κρατούνται από την Μπόκο Χαράμ», υποστήριξε.

«Την Τετάρτη γύρω στις 2 το μεσημέρι, μας απελευθέρωσαν και μας είπαν να φύγουμε από την πόλη. Ήμασταν εκατοντάδες, όλες μητέρες», συνέχισε η Ουάρι η οποία έχει πλέον καταφύγει στο Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, που απέχει 160 χιλιόμετρα από την Μπάγκα.

Στις 3 Ιανουαρίου η Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσε μια μεγάλη επίθεση στην Μπάγκα και τα περίχωρά της, ίσως τη μεγαλύτερη τα τελευταία έξι χρόνια. Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χώρες όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τους ισλαμιστές για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».