Σε πέντε άτομα απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο Βέλγιο, στην επαύριο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες.

Οι κατηγορίες αφορούν τη συμμετοχή σε δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», και τρεις εξ αυτών τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ένα από τα τρία πρόσωπα που τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση είναι ο φερόμενος τζιχαντιστής που επέζησε από τη χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στο Βερβιέ, στο ανατολικό Βέλγιο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Έρικ φαν ντερ Σιπτ, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά τους.

Οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι αφέθηκαν «ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους». Στους υπόλοιπους οκτώ ανθρώπους που συνελήφθησαν χθες δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Βελγικές εφημερίδες ανέφεραν ότι ο επιζών της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης του Βερβιέ είναι ο Μαρουάν Τ. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ντιντιέ ντε Κεβί, τον οποίο επικαλούνται οι εφημερίδες του ομίλου Sudpresse, ο άνδρας αρνείται την εμπλοκή του στη σχεδιαζόμενη επίθεση καθώς και το ότι έχει ταξιδέψει στη Συρία, εξηγώντας ότι βρισκόταν στο σημείο της επιχείρησης επειδή συμμετείχε σε διακίνηση ναρκωτικών.

Παράλληλα τζιχαντιστικοί λογαριασμοί στο Twitter ταυτοποίησαν και τους δύο νεκρούς. Φαίνεται να πρόκειται για τους Ραντουάν Χακάουι και Ταρέκ Ζαντούν.

Ο όμιλος Sudpresse κάνει λόγο για περίπου τα ίδια ονόματα: Ρεντουάν Χατζάουι και Ταρίκ Ζανταούν, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τους δύο νέους του Βερβιέ οι οποίοι είχαν πάει στη Συρία και είχαν επιστρέψει στην πόλη τους έπειτα από έκκληση της οικογένειάς τους.