Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων στην πόλη Τενενκού κατά τη διάρκεια έντονων συγκρούσεων που ξέσπασαν με μέλη του στρατού, δήλωσαν στρατιωτικές πηγές.

Σε δηλώσεις τους πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν πως περίπου 20 ένοπλοι εισέβαλαν στο Τενενκού πάνω σε μοτοσικλέτες και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον στρατιωτών, οι οποίοι με τη σειρά τους άνοιξαν πυρ, μία συμπλοκή που διήρκησε τουλάχιστον 3 ώρες. Πρόσθεσε επίσης ότι οι ένοπλοι φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ» (ο Θεός είναι Μεγάλος), γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανόν πρόκειται για ισλαμιστές μαχητές, ωστόσο και άλλες ένοπλες αυτονομιστικές ομάδες δραστηριοποιούνται στη χώρα. 

Πηγή του στρατού του Μάλι δήλωσε ότι τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 2 στρατιώτες και ένας πολίτης. Από την πλευρά της πηγή προσκείμενη στην ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών (MINUSMA) είπε ότι ο αριθμός των νεκρών ήταν 5 και ότι τα στρατεύματά της όδευαν προς την πόλη. 

Ορισμένοι από τους ενόπλους συνελήφθησαν από τις αρχές της χώρας και άλλοι αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας του Μάλι.

TAGS