Το αντίπαλο πολιτικό δέος στην Κούβα έχασε τον Ορλάνδο Μπος, έναν επικριτή της πολιτικής του Φιντέλ Κάστρο. Ο Ορλάνδο Μπος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84ετών στο Μαϊάμι και ο οποίος κατηγορήθηκε για εμπλοκή του στην ανατίναξη ενός κουβανικού αεροσκάφους το 1976, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 73 άνθρωποι, είχε κρατηθεί επί 11 έτη σε φυλακές της Βενεζουέλας, ενώ στη συνέχεια αθωώθηκε.

Σε συνέντευξή του το 2005, ο Μπος είχε τονίσει πως η αλήθεια για την ανατίναξη του κουβανικού αεροσκάφους θα αποκαλυφθεί μετά τον θάνατό του, με τη δημοσίευση των σχετικών αποδεικτικών εγγράφων.

Ο Μπος είχε αρχικά υποστηρίξει την επανάσταση, της οποίας ηγήτορας υπήρξε ο Φιδέλ Κάστρο, κατά του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα.

Εξόριστος την εποχή που ο Μπατίστα βρισκόταν ακόμη στην εξουσία, ο Μπος απομακρύνθηκε από τον Κάστρο μετά την επικράτηση της επανάστασης και πέρασε από το 1960 στις τάξεις των πλέον δραστήριων αντικαθεστωτικών στο Μαϊάμι.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει δημοσιεύσει η CIA, ο εκλιπών ανήκε στις τάξεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 και είχε αναμιχθεί σε πολλά τρομοκρατικά σχέδια, όπως η δολοφονία του πρώην υπουργού της Χιλής,Ορλάνδο Λατελιέρ στην Ουάσιγκτον το 1976.