Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν σήμερα σε πόλεις της Βουλγαρίας με αφορμή την αναστολή σιδηροδρομικών υπηρεσιών και τη μείωση δρομολογίων επιβατικών τρένων του οργανισμού Βουλγαρικών Κρατικών Σιδηροδρόμων (BDZ) που έθεσε σε εφαρμογή από την αρχή του έτους το υπουργείο Μεταφορών.

Παρά τις υποσχέσεις ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις δρομολογίων, πολλοί πολίτες συνεχίζουν να διαμαρτύρονται σε διάφορες περιοχές σε όλη τη χώρα.

Περίπου 400 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι στον οργανισμό, εμπόδισαν την κυκλοφορία τριών τρένων στην πόλη Κάρλοβο και περίπου 1.000 πολίτες συμμετείχαν σε διαμαρτυρία στην πόλη Γκόρνα Οριαχόβιτσα, που είναι σημαντικός σιδηροδρομικός κόμβος.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με τα συνθήματα “Όχι στη διάλυση των Βουλγαρικών Σιδηροδρόμων”, “Θέλουμε να δουλέψουμε εδώ και όχι στο εξωτερικό”, “Το σταμάτημα των τρένων είναι γενοκτονία”, "Ο οργανισμός BDZ είμαι εγώ".

Δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αυτήν την εβδομάδα κάτοικοι της πόλης Κρίβοντολ και των γύρω χωριών στον σιδηροδρομικό σταθμό Μπέλι Ίζβορ στο δήμο Βράτσα.