Η "μικρή εστία" της φωτιάς που εντοπίστηκε σήμερα σε μία από τις δύο σήραγγες κάτω από τη Μάγχη θα σβηστεί σύντομα και η κυκλοφορία των τρένων που διακόπηκε το μεσημέρι ανάμεσα στο Λονδίνο και στην ηπειρωτική Ευρώπη αναμένεται να επαναληφθεί το βράδυ, ανακοίνωσε η Eurotunnel.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε σε "'ένα ή δύο φορτηγά" που μεταφέρονταν από ένα ρυμουλκούμενο όχημα στη βόρεια σήραγγα "τέθηκε υπό έλεγχο" στις 17:30 (19:30 ώρα Ελλάδας) και θα σβηστεί πολύ σύντομα, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Η κυκλοφορία που διακόπηκε εξ ολοκλήρου από το μεσημέρι αναμένεται να επαναληφθεί "το βράδυ" και στις δύο κατευθύνσεις της νότιας σήραγγας η οποία δεν επηρεάστηκε από το συμβάν, ανέφερε η εκπρόσωπος της Eurotunnel.

"Υπήρχε πολύς καπνός", δήλωσε ο Ντενί Γκοντάν, υπο-περιφερειάρχης του Καλέ (βορειοδυτική Γαλλία), ο οποίος μετέβη επί τόπου για να διευθύνει τις επιχειρήσεις.

"Αυτή την ώρα, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, θα σβήσει πολύ σύντομα", είπε. "Δεν γνωρίζουμε την έκταση των ζημιών", πρόσθεσε, λέγοντας ότι "δεν πρόκειται για μεγάλη πυρκαγιά".

Αρχικά η Eurotunnel είχε κάνει λόγο για μια απλή απελευθέρωση καπνού που προκάλεσε την ενεργοποίηση των ανιχνευτών της σήραγγας και τα συστήματα συναγερμού.

"'Έπειτα από επιθεωρήσεις ασφαλείας για προληπτικούς λόγους, η κυκλοφορία θα μπορεί να επαναληφθεί το βράδυ στη νότια σήραγγα, στη συνέχεια αύριο το πρωί στη βόρεια σήραγγα έπειτα από τις απαραίτητες τεχνικές επιθεωρήσεις", πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Eurotunnel.

TAGS