Συνεχίζονται οι μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, όπου ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει πως απώθησε την επίθεση των φιλορώσων ανταρτών και ένα μέρος της πόλης έχει παραλύσει από τους βομβαρδισμούς.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στο κέντρο του Ντονέτσκ ακούγονταν πυρά βαρέων όπλων και εντάθηκαν περαιτέρω γύρω στις 06:00 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται επί τόπου.

Τα περισσότερα από τα πυρά ακούγονταν από το αεροδρόμιο, αλλά τουλάχιστον δύο φορές οβίδες έπεσαν πολύ πιο κοντά στο κέντρο της πόλης, όπου οι δημόσιες μεταφορές έπαψαν σήμερα να λειτουργούν και τα καταστήματα έκλεισαν, όπως στις συνοικίες που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στις 06:00 (ώρα Ελλάδας, "τα ουκρανικά στρατεύματα πήραν διαταγή να ανοίξουν μαζικά πύρ εναντίον των γνωστών θέσεων των αυτονομιστών", γράφει στη σελίδα του στο Facebook ένας σύμβουλος του ουκρανού προέδρου, ο Γιούρι Μπιριούκοφ, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη γραμμή του μετώπου.

"Σε όλη τη διάρκεια της νύκτας, οβίδες πετούσαν κοντά στην πολυκατοικία μας. Το πυροβολικό των ανταρτών βάλλει από μια συνοικία με κατοικίες προς το αεροδρόμιο. Σήμερα το πρωί, τζάμια έσπασαν από τις εκρήξεις. Όλα σείονται. Φοβόμαστε πολύ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια κάτοικος του Ντονέτσκ, η Μαργκαρίτα, η οποία ζήτησε να μην αναφερθεί το επώνυμό της.