Παλαιστίνιοι διαδηλωτές πέταξαν αυγά στον καναδό υπουργό Εξωτερικών Τζον Μπερντ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καταγγέλλοντας τη διπλωματική υποστήριξη που προσφέρει η Οτάβα στο Ισραήλ.

Ο ίδιος ο Μπερντ δεν επλήγη, αλλά ένα από τα αυγά έπεσε πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου του μετά τη συνάντηση που είχε με τον παλαιστίνιο ομόλογό του στο υπουργείο Εξωτερικών στη Ραμάλα.

Αρκετές δεκάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων της παλαιστινιακής αστυνομίας ήταν παρόντα εξοπλισμένα με πολυβόλα και φέροντας εξάρτυση για την καταστολή ταραχών, αλλά δεν έκαναν καμιά προσπάθεια να απομακρύνουν αυτούς που πετούσαν τα αυγά μέσα από ένα πλήθος περίπου 100 διαδηλωτών.

"Δεν είσαι ευπρόσδεκτος", φώναζαν στον Μπερντ οι διαδηλωτές.

Σε σημερινή δήλωσή του, ο κορυφαίος παλαιστίνιος διαπραγματευτής στις ειρηνευτικές συνομιλίες Σαέμπ Ερεκάτ κάλεσε από τον Μπερντ να ζητήσει συγγνώμη επειδή επισκέφθηκε πέρυσι ισραηλινούς αξιωματούχους στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

"Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απόφαση της καναδικής κυβέρνησης να σταθεί στη λάθος πλευρά της Ιστορίας υποστηρίζοντας τυφλά την ισραηλινή κατοχή και τις ισραηλινές πολιτικές του απαρτχάιντ", δήλωσε ο Ερεκάτ.