Ο Γερμανός στρατηγός του ΝΑΤΟ, Τζόζεφ Μπλοτς,υποστήριξε ότι η μαζική απόδραση από φυλακή στην επαρχία Κανταχάρ στο Αφγανιστάν δε θέτει σε κίνδυνο τις πρόσφατες στρατιωτικές επιτυχίες της συμμαχίας στην περιοχή. Σημειώνεται ότι σχεδόν 500 κρατούμενοι απέδρασαν από τη φυλακή της Κανταχάρ τη νύχτα της Κυριακής χάρη σε μια υπόγεια στοά μήκους αρκετών εκατοντάδων μέτρων.

Οι Ταλιμπάν ανέφεραν ότι οι φυγάδες θα ενισχύσουν την ικανότητά τους να μάχονται, ενώ ο Γερμανός στρατηγός Τζόζεφ Μπλοτς, μιλώντας εξ ονόματος της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) χαρακτήρισε "απογοητευτική" την απόδραση για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ αλλά σημείωσε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις θα μπορέσουν να εμποδίσουν τους Ταλιμπάν να επιστρέψουν στην περιοχή.

"Ο αριθμός των ταλιμπάν που απέδρασαν δεν είναι τόσο ανησυχητικός και σίγουρα δε θα θέσει σε κίνδυνο τις επιτυχίες μας" πρόσθεσε, μιλώντας από το αρχηγείο της ISAF στην Καμπούλ.

"Πιστεύουμε ότι μόλις προσπαθήσουν να επιστρέψουν, τον Μάιο ή τον Ιούνιο θα είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι" δήλωσε.