Συνελήφθη ο Ροντρίγκεζ Νγκαϊμπόνα, γνωστός με το παρατσούκλι Αντίλο από μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Ο «Αντίλο» είναι ένα ανώτερο στέλεχος του κινήματος αντι-Μπαλάκα, ο οποίος καταζητείτο για εγκλήματα όπως δολοφονίες, υποκίνηση εξέγερσης, βιασμούς και λεηλασίες, δήλωσε την Κυριακή η εισαγγελία της χώρας.

Ο καταζητούμενος, συνελήφθη το Σάββατο στην πόλη Μπούκα, που βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Μπανγκούι. Ένταλμα για τη σύλληψή του είχε εκδοθεί από τον περασμένο Μάιο. 

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είχε βυθιστεί στο χάος όταν μουσουλμάνοι αντάρτες του κινήματος Σελεκά είχαν καταλάβει την εξουσία το 2013, ωστόσο ανατράπηκαν τον Ιανουάριο του 2014. 

«Ο Αντίλο είναι, την παρούσα φάση, ο πιο αινιγματικός, φοβερός και ισχυρός διοικητής των αντι-Μπαλάκα», είχαν γράψει σε έκθεσή τους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, η οποία δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο. 

Ο εισαγγελέας Μορίς Ντιμπέρτ Ντολέτ δήλωσε ότι ενδέχεται η υπόθεση να σταλεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο ερευνά τις βιαιότητες που διαπράττονται στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.