Ενισχύθηκαν τα μέτρα για την ασφαλεία των εργαζομένων της βρετανικής αστυνομίας, τους οποίους μεταξύ άλλων συμβούλευσαν να αποσύρουν τα ονόματά τους από τους δημόσιους εκλογικούς καταλόγους.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε την Κυριακή πως έδωσε "συμβουλές ασφαλείας" στο προσωπικό της, πως έλαβε "μέτρα γύρω από τα κτίρια της αστυνομίας" και πως ενίσχυσε τους εξειδικευμένους αστυνομικούς, ιδιαίτερα τους ενόπλους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times, μέσα σ' ένα πλαίσιο φόβων για μια επίθεση με στόχο τις δυνάμεις της τάξης, δόθηκε στους αστυνομικούς η συμβουλή να αποσύρουν τα ονόματά τους από τους δημόσιους εκλογικούς καταλόγους, στους οποίους περιλαμβάνονται οι διευθύνσεις των ψηφοφόρων, ώστε να μην εντοπίζονται εύκολα ως αστυνομικοί.

Η ασφάλεια ενισχύθηκε επίσης γύρω από μέρη στα οποία συχνάζει η βρετανική εβραϊκή κοινότητα, έπειτα από μια σχετική ανακοίνωση που έκανε την Παρασκευή από την Ουάσινγκτον ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Η κυβέρνηση έστειλε παράλληλα ένα μήνυμα προς τη μουσουλμανική κοινότητα, μέσω μιας επιστολής την οποία απηύθυνε σε περίπου 1.000 τζαμιά, καλώντας τους ιμάμηδες να "εξηγήσουν και να αποδείξουν πώς η πίστη στο ισλάμ μπορεί να αποτελεί μέρος της βρετανικής ταυτότητας".