Συγγνώμη ζήτησε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News  για την ανείπωτη γκάφα που έκανε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία

Ένας σχολιαστής και ένας δημοσιογράφος του δικτύου υποστήριξαν ότι υπάρχουν, ιδίως στη Γαλλία και στη Βρετανία, περιοχές όπου οι πολίτες άλλων θρησκειών εκτός της μουσουλμανικής δεν επιτρέπεται να επισκέπτονται και όπου η αστυνομία δεν κάνει ποτέ περιπολίες.

Την 11η Ιανουαρίου ο σχολιαστής Στίβεν Έμερσον είχε πει στο Fox, σε συζήτηση για την την πολυπολιτισμικότητα της βρετανικής κοινωνίας ότι στη Βρετανία «υπάρχουν ολόκληρες πόλεις, όπως το Μπέρμιγχαμ, όπου ο πληθυσμός είναι απόλυτα μουσουλμανικός, στις οποίες οι μη μουσουλμάνοι απλά δεν πηγαίνουν ποτέ».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είχε χαρακτηρίσει τότε τον Στίβεν Έμερσον «απόλυτα ηλίθιο».

Οι... κατάρες του Κάμερον όμως, φαίνεται πως δεν πτόησαν το τηλεοπτικό δίκτυο. Την περασμένη εβδομάδα, άλλος ένας δημοσιογράφος, ο Νόλαν Πίτερσον, είχε υποστηρίξει – χρησιμοποιώντας μάλιστα και χάρτες – ότι υπάρχουν στο Παρίσι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία των μη μουσουλμάνων κι όπου η αστυνομία δεν «πατάει το πόδι της».

Όπως ήταν φυσικό, η κατακραυγή που ακολούθησε ήταν τεραστίων διαστάσεων και ομόθυμη, τόσο από πολιτικούς, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωση.

Ως αποτέλεσμα το Fox News ζήτησε επανειλημμένως συγγνώμη.

«Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, κάναμε αξιοθρήνητα λάθη σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που μεταδώσαμε από το δίκτυό μας που αφορούσαν το μουσουλμανικό πληθυσμό της Ευρώπης», τόνισε χθες η δημοσιογράφος Τζούλι Μπαντέρας.

«Υπάρχουν σίγουρα περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα στην Ευρώπη, όπως και στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες του κόσμου, όπου η αστυνομία και οι πολίτες κυκλοφορούν με μεγάλη προσοχή» υπογράμμισε πάντως το αμερικανικό δίκτυο.