Η αναζωπύρωση των μαχών στην ανατολική Ουκρανία – παρά τη συμφωνία Κιέβου και ανταρτών- φέρνει αυστηρές προειδοποιήσεις από τη Ρωσία.

Σε δήλωση του, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκριγκόρι Καράσιν επεσήμανε χαρακτηριστικά:

«Είναι το μεγαλύτερο στρατηγικό λάθος που έχει γίνει από τις ουκρανικές αρχές η στρατιωτική λύση στην κρίση της ουκρανικής κοινωνίας και σε όλα τα ζητήματα της νοτιοανατολικής Ουκρανίας».

Συνεχίζοντας απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς το Κίεβο, λέγοντας πως «αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες συνέπειες για την ουκρανική κρατική υπόσταση».

Την ίδια στιγμή, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις καταγγελίες τους περί άμεσης εμπλοκής της Ρωσίας στα ανατολικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ουκρανικού στρατού, Αντρίι Λισένκο ισχυρίστηκε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «σήμερα το πρωί δύο ομάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας παραβίασαν τα σύνορα. Κάθε ομάδα από 300 έως 350 στρατιώτες».

Βομβάρδισαν νοσοκομείο στο Ντονέτσκ

Επί του πεδίου, σήμερα στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας ένα νοσοκομείο επλήγη από πυρά ρουκετών στο κέντρο του Ντονέτσκ.

Έξι άνθρωποι, ένας γιατρός και πέντε ασθενείς, τραυματίσθηκαν από το βομβαρδισμό αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της «λαϊκής δημοκρατίας του Ντονέτσκ».

Τα τζάμια του νοσοκομείου έσπασαν και σημάδια από τα πυρά ήταν ορατά μπροστά από την είσοδο του νοσοκομείου, σύμφωνα με δημοσιογράφους αυτόπτες μάρτυρες.

Από τον βομβαρδισμό αυτό στη συνοικία Καλίνινσκι επλήγη επίσης ένα πανεπιστήμιο που βρίσκεται απέναντι από το νοσοκομείο.

»Ρουκέτες έπεσαν στο παράθυρο. Σαν από θαύμα, οι φοιτητές είχαν βγει από την αίθουσα δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα. Φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί αν βρίσκονταν ακόμη μέσα» είπε η Λαρίσα Πολιάκοβα, υπεύθυνη του υπουργείου Παιδείας αυτοανακηρυχθείσας λαϊκής δημοκρατίας.