Ένας άνδρας έχασε την ζωή του όταν έπεσε μέσα σε δεξαμενή αποθήκευσης νερού στον κατεστραμμένο, από σεισμό, πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία όπου εργαζόταν.

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο μέσα σε διάστημα ενός έτους. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα, επιθεωρητές εργασίας προειδοποίησαν την εταιρεία διαχείρισης του εργοστασίου, Tokyo Electric Power, σχετικά με την αύξηση των ατυχημάτων και την υποχρέωσε να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Ο άτυχος άνδρας, ηλικίας 50 ετών, έπεσε από ύψος 10 μέτρων σε μια δεξαμενή αποθήκευσης νερού στην οποία πραγματοποιούσε έλεγχο. Η δεξαμενή ήταν άδεια. Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα Τρίτη. 

«Λυπούμαστε βαθύτατα για το θάνατο του υπαλλήλου και θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Υποσχόμαστε ότι θα εφαρμόσουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί ένα τόσο τραγικό ατύχημα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ακίρα Όνο, επικεφαλής του εργοστασίου της Φουκουσίμα.