Ο σκιτσογράφος Λοράν Σουρισό, γνωστός ως «Ρις», αναλαμβάνει το «τιμόνι» της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, ύστερα από την εν ψυχρώ δολοφονία των συναδέλφων του από τα αδέλφια Κουασί.

Ο Ρις έζησε τον τρόμο, καθώς βρισκόταν στα γραφεία της εφημερίδας την ώρα της επίθεσης. Ο ίδιος τραυματίστηκε στον δεξιό ώμο, διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Παρισιού και όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψει στα εργασιακά του καθήκοντα αφού θα έχει αναρρώσει πλήρως.  

Ο «Ρις» γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1966 και από τον Μάιο του 2009, ήταν διευθυντής σύνταξης της σατιρικής εφημερίδας. Για τους συντάκτες της Charlie Hebdo, Σαρμπ και Ρις ήταν οι σκιτσογράφοι που διηύθυναν την σατιρική εφημερίδα. Κι αφού, πλέον, δεν υπάρχει ο «Σαρμπ», αναλαμβάνει την διεύθυνση της εφημερίδας ο «Ρις». 

Υποκύπτοντας στις έντονες πιέσεις των συναδέλφων του, ο «Ρις» δέχθηκε να αναλάβει την διεύθυνση της «Charlie Hebdo». Μάλιστα, από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται, επιμελήθηκε τα σκίτσα που δημοσιεύτηκαν στο τελευταίο τεύχος της εφημερίδας.

Το πιο χαρακτηριστικό του σκίτσο στο τελευταίο τεύχος ήταν αυτό όπου συγκρίνει δύο επαγγελματίες: έναν σκιτσογράφο κι έναν τρομοκράτη. «Σκιτσογράφος της Charlie Hebdo, 25 χρόνια δουλειάς. Τρομοκράτης, 25 δευτερόλεπτα δουλειάς...».   

Το νέο τεύχος της Charlie Hebdo αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ η εφημερίδα έγινε και εφαρμογή για συσκευές iOS, Android και Windows, προκειμένου να έχουν πρόσβαση όλοι.