Ο ιρανός στρατηγός που σκοτώθηκε χθες στη Συρία δεν ήταν στόχος της ισραηλινής επιδρομής, ανέφερε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. 

«Δεν περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα, όσον αφορά τα αξιώματα των νεκρών, και σίγουρα δεν περιμέναμε (ότι θα σκοτώναμε) έναν Ιρανό στρατηγό» είπε ισραηλινή πηγή.

«Πιστεύαμε ότι ήταν πλήγμα κατά μιας μονάδας του εχθρού που θα εκτελούσε επίθεση εναντίον μας στα σύνορα» ανέφερε η ισραηλινή πηγή. «Λάβαμε την ειδοποίηση, εντοπίσαμε το όχημα, εντοπίστηκε ότι ήταν ένα εχθρικό όχημα και χτυπήθηκε. Το πλήγμα ήταν μια περιορισμένης κλίμακας επιχείρηση», πρόσθεσε.

Η τοποθέτηση της πηγής αυτής, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί –αφού το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως ότι προέβη καν στην αεροπορική επιδρομή αυτή–, μοιάζει να έχει σκοπό να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη κλιμάκωση με το Ιράν ή τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο Μοχάμεντ Αλλαχνταντί, στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε μαζί με τον Τζιχάντ Μουγνίγια, στέλεχος της Χεζμπολάχ και γιο του άλλοτε στρατιωτικού επικεφαλής της οργάνωσης Ίμαντ Μουγνίγια, στην επίθεση που έγινε την Κυριακή εναντίον μιας φάλαγγας της λιβανέζικης οργάνωσης κοντά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Η Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν και το 2006 είχε συγκρουστεί με το Ισραήλ σε ένα πόλεμο 34 ημερών, ανέφερε ότι συνολικά έξι μέλη της έχασαν τη ζωή τους στην εναέρια επιδρομή.

Η Τεχεράνη διεμήνυσε πως θα εκδικηθεί για το θάνατο του Ιρανού στρατηγού. «Αυτός ο θάνατος απέδειξε την ανάγκη να επιμείνουμε στον τζιχάντ. Οι Σιωνιστές πρέπει να περιμένουν καταστροφικούς κεραυνούς», ανέφερε ο στρατιωτικός επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης στρατηγός Μοχάμαντ Αλί Τζαφαρί όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Το Ισραήλ έχει πλήξει αρκετές φορές από την έναρξη του πολέμου στη Συρία καταστρέφοντας κυρίως όπλα και πυραύλους που κατά τους Ισραηλινούς προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ, η οποία συμμετέχει στον συριακό πόλεμο πλάι στις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.