Επίθεση με μαχαίρι εναντίον επιβατών λεωφορείου στο Τελ Αβίβ πραγματοποίησε ένας άνδρας. 

Σύμφωνα με πηγές της ισραηλινής αστυνομίας, άγνωστος επετέθη με μαχαίρι κατά τουλάχιστον εννέα επιβατών λεωφορείου στο κέντρο του Τελ Αβίβ. εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν τραυματισθεί σοβαρά.

Ο δράστης της επίθεσης προσπάθησε να διαφύγει, πυροβολήθηκε από στην αστυνομία και τραυματίσθηκε ελαφρά στο πόδι πριν συλληφθεί. 

Πρόκειται για έναν 23χρονο Παλαιστίνιο από το Τουλκάρεμ της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης.

Πέντε επιβάτες έχουν τραυματισθεί σοβαρά και τέσσερις φέρουν ελαφρύτερα τραύματα, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας. Επτά νοσηλεύονται, σύμφωνα με γιατρό του νοσοκομείου Ισίλοφ του Τελ Αβίβ.

"Λίγο αφού επιβιβάσθηκε στο λεωφορείο, ο δράστης επετέθη και μαχαίρωσε τον οδηγό πολλές φορές , αλλά ο οδηγός αντέδρασε εκπληκτικά, διότι αντιστάθηκε και τον αιφνιδίασε", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομάις του Τελ Αβίβ Μπέντζι Σάου.

Κοντά στο λεωφορείο εκινείτο όχημα που μετέφερε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι, όταν αντιλήφθηκαν την επίθεση, κυνήγησαν τον δράστη, που προσπαθούσε να διαφύγει, τον πρόλαβαν σε κοντινό δρόμο και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε στο πόδι και τον ακινητοποίησε. Συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η επίθεση εντάσσεται σε σειρά ανάλογων περιστατικών κατά τους τελευταίους μήνες, που χαρακτηρίζονται από την κλιμάκωση της έντασης στη Δυτική Οχθη και την Ιερουσαλήμ.